Hoofdgerechten

HOOFDGERECHTEN

CHORTOFAGIA / VEGATARISCHE SCHOTELS

BRIAMI Traditionele ovenschotel met aubergine, courgette, paprika, ui, gepofte knoflook en aardappels – 18.50

 

MELITZANES Heerlijk ovengerecht met aubergine, tzatziki, rijst en aardappeltjes – 18.50

 

MOUSSAKAS De Griekse klassieker, heerlijk vegetarisch – 20.50

 

EUROPA SCHOTEL SPECIAL Combinatie van gigantes, tiropita, dolma, tzatziki, auberginesalade, fetasalade, rijst en aardappeltjes – 22.50

TIS ORAS - GERECHTEN VAN DE GRILL

KOKKINELI SCHOTEL 2 souvlaki, 2 bifteki – 20.50

 

BOERENSOUVLAKI Souvlaki van varkenshaas met champignon of pepersaus – 22.50

 

BIFTEKI GEMISTO  Gekruid gehakt gevuld met feta en tzatziki – 22.50

 

MIXED GRILL Lamskotelet, bifteki, souvlaki en giros – 22.50

 

OLYMPUS SCHOTEL Combinatie van gyros, souvlaki, bifteki, lamskotelet met boerensalade en tzatziki v.a. 2 personen – p.p.p.29.50

 

LIMNOS SCHOTEL Souvlaki, bifteki, giros, moussaka – 22.50

 

PAIDAKIA Gemarineerde lamskoteletten ( French rack ) – 29.50

 

MIXED KRETA Souvlaki, lamskotelet, bifteki, stukje varkenshaas en giros voor de maag van een echte Kretenzer – 24.50

 

MONTE-NERO SCHOTEL Giros, bifteki, souvlaki – 20.50

 

ALEXANDER SCHOTEL Ossenhaas, kipfilet, varkenshaas met tzatziki en boerensalade v.a. 2 personen – p.p.p. 30.50

 

ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET RIJST, FRITES EN KOOLSALADE.

SINTAGIES TOU MAGIRA - SPECIALITEITEN VAN DE KOK

FILETTO SOUVLAKI Gegrilde spiesjes van ossenhaas speciaal gekruid met champignon of pepersaus – 28.50

 

STAVLISIA BRIZOLA Varkens tomahawk van grill (+400gr) met verse friet en groenten – 28.00

 

MEZES TOU BEKRI In stukjes gebakken varkenshaas gesmoord en afgeblust met Metaxa 7 – 24.50

 

ARNAKI FOURNOU Lamsschouder bereid met verse knoflook, oregano en Retsina geserveerd met champignonsaus. Onze klassieker die al meer dan 30 jaar op de kaart staat 29.00

 

KOTOPOULO SOUVLAKI Kipfilet aan het spit geserveerd met tzatziki – 24.50

 

RIBEYE Ribeye van de grill (+3oogr) met pepersaus, verse friet en groenten – 32.00

 

ALLE SPECIALITEITEN VAN DE KOK WORDEN GESERVEERD MET AARDAPPELTJES, RIJST, VERSE GROENTEN EN KOOLSALADE.

PSARIKA - VISGERECHTEN

KALAMARIA TIGANITA Gebakken inktvis met knoflooksaus – 22.50

 

SOLOMOS STO GRILL Op de huid gegrilde verse zalmfilet – 27.50

 

GARIDES KE KALAMARIA Gebakken gamba’s en inktvis met knoflooksaus – 26.50

 

MAKARONADA TOU PSARA Speciaal bereide tagliatelle met vongole, mosselen en kalamaria afgeblust met witte wijn – 24.50

 

GARIDES STO FOURNO Gamba’s (gepeld) uit de oven in rode saus – 28.50

 

SOUVLAKI GARIDES Gegrilde spies van gamba’s (gepeld) speciaal bereid met verse knoflook – 27.50

 

LAVRAKI FILETO Verse gegrilde Zeebaars filet op een bedje van groente geserveerd met aardappeltjes – 28.75

 

XIFIAS SOUVLAKI Verse stukjes zwaardvis aan een spies met soja saus – 29.50

 

ALLE VIS GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET RIJST FRITES (m.u.v. pastagerechten), EN SALADE

FAGITA TOU FOURNOU - TRADITIONELE OVENGERECHTEN

MOUSSAKAS Het bekendste ovengerecht uit Griekenland, bereid met aardappelen, gehakt, meerdere lagen aubergines en bechamelsaus – 21.00

 

KOKKINISTO ME MELITZANES Lamsvlees met aubergines – 28.50

 

KOKKINISTO ME STIFADO Lamsvlees met sjalotjes – 28.50

 

KOKKINISTO ME GIGANTES Lamsvlees met reuzen bonen – 28.50

 

KOKKINISTO IS EEN BEREIDINGSWIJZE VAN LAMSBOUT ZONDER BOT GESTOOFD IN TOMATENSAUS VOLGENS GROOTMOEDERS’ RECEPT , GESERVEERD MET FRITES EN KOOLSALADE

PEDIKA - VOOR ONZE KLEINE GASTEN

KALAMARIA Gebakken inktvisringen – 10.50

 

SOUVLAKI Vleesspiesje – 9.50

 

BIFTEKI Gekruid gehakt – 9.50

 

KOTOPOULO Kipfilet – 9.50

 

GIROS Stukjes gekruid vlees van het spit – 9.50

 

KINDER SCHOTELS WORDEN GESERVEERD MET FRITES, APPELMOES EN FRITESSAUS.

Sorry, the comment form is closed at this time.