HOOFDGERECHTEN
CHORTOFAGIA / VEGATARISCHE SCHOTELS
BRIAMI Traditionele ovenschotel met aubergine, courgette, paprika, ui, gepofte knoflook en aardappels – 18.00MELITZANES Heerlijk ovengerecht met aubergine, tzatziki, rijst en aardappeltjes – 17.00
MOUSSAKAS De Griekse klassieker, heerlijk vegetarisch – 19.50
EUROPA SCHOTEL SPECIAL Combinatie van gigantes, tiropita, dolma, tzatziki, auberginesalade, fetasalade, rijst en aardappeltjes – 21.00
TIS ORAS – Gerechten van de grill
KOKKINELI SCHOTEL 2 souvlaki, 2 bifteki – 18.00BOERENSOUVLAKI Souvlaki van varkenshaas met champignon of pepersaus – 20.50
KEFTEDES SCHOTEL Gekruid gehakt gevuld met feta en tzatziki – 18.00
MIXED GRILL Lamskotelet, bifteki, souvlaki en giros – 20.50
OLYMPUS SCHOTEL Combinatie van gyros, souvlaki, bifteki, lamskotelet met boerensalade en tzatziki v.a. 2 personen – p.p.p.27.50
LIMNOS SCHOTEL Souvlaki, bifteki, giros, moussaka – 20.50
PAIDAKIA Gemarineerde lamskoteletten ( French rack ) – 28.50
MIXED KRETA Souvlaki, lamskotelet, bifteki, stukje varkenshaas en giros voor de maag van een echte Kretenzer – 22.00
MONTE-NERO SCHOTEL Giros, bifteki, souvlaki – 18.00
ALEXANDER SCHOTEL Ossenhaas, kipfilet, varkenshaas met tzatziki en boerensalade v.a. 2 personen – p.p.p. 29.50
ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET RIJST, FRITES EN KOOLSALADE.
SINTAGIES TOU MAGIRA – Specialiteiten van de kok
FILETTO EUROPA Gegrilde ossenhaas speciaal gekruid met champignon of pepersaus – 28.00SOUVLAKI DE PLAKA Souvlaki van varkenshaas, ossenhaas en kipfilet zoals de mensen uit de beroemde buurt van Athene het maken met champignon of pepersaus – 21.00
MEZES TOU BEKRI In stukjes gebakken varkenshaas gesmoord en afgeblust met Metaxa 7 een gerecht wat zich heel goed kan vinden met uw glas – 21.50
ARNAKI FOURNOU Lamsschouder bereid met verse knoflook, oregano en Retsina geserveerd met champignonsaus. De maaltijd die ons in heel Wittevrouwen en daarbuiten bekend heeft gemaakt! 28.00
KOTOPOULO SOUVLAKI Kipfilet aan het spit geserveerd met tzatziki; een gerecht met wat minder calorietjes – 22.00
ALLE SPECIALITEITEN VAN DE KOK WORDEN GESERVEERD MET AARDAPPELTJES, RIJST, VERSE GROENTEN EN KOOLSALADE.
PSARIKA – VISGERECHTEN
KALAMARIA TIGANITA Gebakken inktvis met knoflooksaus – 20.50GARIDES ME PASTA Gamba’s met pikante pasta, walnoten en muntyoghurt – 26.00
GARIDES KE KALAMARIA Gebakken gamba’s en inktvis met knoflooksaus – 24.00
MAKARONADA TOU PSARA Speciaal bereide tagliatelle met vongole, mosselen en kalamaria afgeblust met witte wijn – 22.50
GARIDES STO FOURNO Gamba’s (gepeld) uit de oven in rode saus – 26.50
SOUVLAKI GARIDES Gegrilde spies van gamba’s (gepeld) speciaal bereid met verse knoflook – 27.00
LAVRAKI FILETO Verse gegrilde Zeebaars filet op een bedje van groente geserveerd met aardappeltjes – 26.00
XIFIAS SOUVLAKI Verse stukjes zwaardvis aan een spies met soja saus – 27.00
ALLE VIS GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET RIJST FRITES (m.u.v. pastagerechten), EN SALADE
FAGITA TOU FOURNOU – Traditionele ovengerechten
MOUSSAKAS Het bekendste ovengerecht uit Griekenland, bereid met aardappelen, gehakt, meerdere lagen aubergines en bechamelsaus – 19.50KOKKINISTO ME MELITZANES Lamsvlees met aubergines – 26.75
KOKKINISTO ME STIFADO Lamsvlees met sjalotjes – 26.75
KOKKINISTO ME GIGANTES Lamsvlees met reuzen bonen – 26.75
KOKKINISTO IS EEN BEREIDINGSWIJZE VAN LAMSBOUT ZONDER BOT GESTOOFD IN TOMATENSAUS VOLGENS GROOTMOEDERS’ RECEPT ,GESERVEERD MET FRITES EN KOOLSALADE
PEDIKA – Voor onze kleine gasten
KALAMARIA Gebakken inktvisringen – 10.50SOUVLAKI Vleesspiesje – 9.50
BIFTEKI Gekruid gehakt – 9.50
KOTOPOULO Kipfilet – 9.50
GIROS Stukjes gekruid vlees van het spit – 9.50
KINDER SCHOTELS WORDEN GESERVEERD MET FRITES, APPELMOES EN FRITESSAUS.